Közélet

A KDNP keményen nekiment az ENSZ-nek

A kereszténydemokratákat megdöbbentette a toleranciabajnok zéró toleranciája.

A párt szerint az ENSZ hadat üzent a babamentő inkubátoroknak azzal, hogy felszólította Lengyelországot, hagyja abba az “embertelen” gyakorlatot, amellyel a gyermek joga és identitása sérül, hiszen nem tudja meg kicsoda. A KDNP tévesnek, félrevezetőnek tartja arra hivatkozni,

hogy az inkubátorba tett csecsemőnek sérül a szülei megismeréséhez való joga, hiszen a legjobban akkor sérül, ha meg sem születik, vagy világra jötte után hagyják meghalni.

A párt felszólítja az ENSZ Gyermekjogi Bizottságát (CRC), hogy hagyjon fel az inkubátorok betiltására irányuló tevékenységével!

A tolerancia bajnokai – akik a szolidaritás, egyenlőség, elfogadás jelszavakkal kampányolnak – most bebizonyították, hogy ismét csak üres szavakat mondanak, és a balliberális, magukat jogvédőnek mondott szervezetek családellenes törekvéseit támogatják.

A Kereszténydemokrata Néppárt a lengyel gyermekjogi ombudsmannal egyetértve azt vallja, hogy az élethez való jog mindenek felett áll.

Itthon, a mintegy 20 éve üzemelő újszülöttmentő készülékeknek több mint 150 ember köszönheti az életét. Jelenleg 32 nyilvános inkubátor működik hazánkban.

A betiltáspárti ENSZ kezdeményezés magyar szószólóinak a KDNP azt javasolja, hogy felszámolásuk helyett inkább az életmentő inkubátorhálózat bővítésén fáradozzanak. Az anonim szülés lehetőségének megteremtésén és a krízis helyzetben lévő anyák egyéb módon való segítésén nem az inkubátorok megszüntetése, hanem azok megtartása mellett kell dolgozni, hogy a megfogant gyermekeknek minél több esélyük legyen az életre – tudatta a kisebbik kormánypárt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik