Közélet

97 éves szupernagyi látogatta meg a Google-t

Bátky Zoltán
Bátky Zoltán

tech-újságíró és zenész. 2015. 10. 29. 12:03

A technológia irányt érdeklődő néni története alapján még az is lehet, hogy 2071-ben megnézem, hogyan működik a teleportálás. Ha lesz olyan addigra, és ha megérem.

Olive Horrell egy 97 éves dédnagymama, aki egy idősotthon lakója. A neki otthont adó Brookdale Senior Living nemrég partnerségre lépett egy Wish of a Lifetime nevű szervezettel, melynek célja, hogy idősek számára tegyék elérhetővé egy olyan kívánságukat, amit eddig nem tudtak megvalósítani, és önállóan már valószínűleg nem lenne lehetőségük rá. Amikor az otthon és az alapítvány választása Olive-ra esett, a hölgy mindenki meglepetésére azt kérte, hadd látogathassa meg a Google főhadiszállását.

Kívánsága teljesült, elutaztak vele a vállalat kaliforniai székhelyére, ahol hosszú és részletes program várta. A boldog dédnagymama igyekezett is minden csodát szemügyre venni, és alaposan kikérdezte az őt kísérő szakembereket. Elmondása szerint úgy nőtt fel, hogy jó ideig sem autó, sem elektromosság nem volt a környezetében, ezért azóta is szeretné valamilyen szinten követni a technológia fejlődését.

VIP látogatása során Olive kipróbálhatta az önvezető autó egyik prototípusát, valamint bevezették a virtuális valóság rejtelmeibe is a 360 fokban nézhető videókkal. Eljutott ahhoz a részleghez is, ahol többek között a Google kereső jeles napokon átrajzolt logóit készítik, ahol a dizájnerek külön neki is készítettek egy Doodle-t.

google-dedi-02

Az idős hölgy egyébként a vállalat szakembereit is meglepte azzal, hogy mennyire igyekszik szinten tartani magát a modern világ vívmányaival kapcsolatban. Elmondta például, hogy könyveket Kindle e-olvasón olvas, és MacBookon internetezik – ez utóbbin egyszer egy hibát is sikerült elhárítania az Apple telefonos ügyfélszolgálata segítségével. Olive ráadásul olyan fifikás kérdéseket is feltett, amelyeket jóval fiatalabb, és az informatikához jobban értő emberek sem tudnak néha pontosan megválszolni, például az érdekelte, pontosan mi az a felhő. A Google termékmenedzsere, Dave Lieb egyébként viszonylag frappánsan úgy válaszolt, miszerint “ez egy olyan számítógép, amelyet nem tudok megfogni, mégis mindig hozzáférhetek”.

Olive a látogatás után élete nagy élményének nevezte a különleges napot, és továbbra is szeretné nyomon követni a tech-világ újdonságait.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Az ember, aki legyűrte a NAV-ot és a NER-t

Kommentek

Migrants make their way through the countryside after they crossed the Hungarian-Croatian border near the village of Zakany in Hungary to continue their trip to north on October 16, 2015. Hungary said it will shut its border with Croatia at midnight, closing a major entry point for migrants bound for northern Europe, weeks after a similar move on its Serbian frontier triggered clashes with refugees.    AFP PHOTO / HANNA SONIA / AFP PHOTO / HANNA SONIA
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.