Közélet

Vona Gábor Novák Elődről: „minden pártnak vannak fenegyerekei”

A vésős-kalapácsos akciónak ugyanakkor a pártelnök szerint nem lesz következménye.

„Rosszul elsült” akciónak nevezte az m1-en Novák Előd jobbikos képviselő vasárnapi Szabadság téri akcióját a párt elnöke.

Vona Gábor úgy fogalmazott: „minden pártnak vannak fenegyerekei, nekünk is van egy”. Ezzel együtt azt mondta: Novák Előd ügyének nem lesz következménye a párton belül.

A Híradóban elhangzott: Novák Előd, a párt alelnöke vasárnap kalapáccsal akarta leverni a szovjet címert a felszabadítási emlékműről, de a rendőrök megakadályozták ebben. Az M1 híradójában az atv.hu cikkét idézve kiemelték: „önjáró karrieristának tartják Novák elődöt a párttársai”, és a Jobbik frakcióján belül többen is sérelmezik, hogy a párt alelnöke “rendre büntetlenül ússza meg magánakcióit”.

A Híradó megkérdezte Volner Jánost, a párt másik alelnökét is, aki azt mondta: egyáltalán nem foglalkoztak Novák Előd ügyével. Mivel Novák Előd nem politikusi minőségében vett részt a rendezvényen, nincs miért elmarasztalni – idézte a Híradó Volner Jánost.

Az atv.hu cikke szerint a fideszes Tényi István Novák Előd vasárnapi akciója miatt bejelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségen garázdaság vétség gyanúja miatt, ismeretlen elkövető ellen. Az önkormányzati képviselő emellett a gyülekezési joggal való visszaélés miatt közérdekű bejelentést is tett az V. kerületi Rendőrkapitányságon, a rendezvény ugyanis szerinte megfelelt a politikai véleménynyilvánítás feltételeinek, ezáltal a gyülekezési jog hatálya alá esett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik