Közélet

Rogán szava néha pont annyit fog érni, mint Orbáné

Az új miniszter szerint akkor lenne érdemes a kormánytagoknak vitákban részt venni, ha az ellenzéki oldalon létezne árnyékkormány.

A miniszterek a kormányban egyenlők, és csak egy főnökük van, Orbán Viktor, de lesz olyan, amikor Rogán Antal szava is pont annyit fog érni, mint a miniszterelnöké – erről maga a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter beszélt kedden este az RTL-en, a Magyarul Balóval adásában. Lesznek ugyanis koordinációs feladatai, amelyeket a kormányfő nevében lát majd el – fejtette ki.

Rogán arról is beszélt, hogy nem akart feltétlenül miniszter lenni, mert a feladatát az eddigi kormányokban államtitkári szinten látták el. Elismerte ugyanakkor, hogy Lázár János és a miniszterelnök megállapodásának köszönhető, hogy miniszterként kell vezetnie a kabinetirodát. A Miniszterelnökséget vezető miniszterrel egyébként kiváló munkakapcsolatban vannak, bár néha van köztük félreértés – mondta.

Az új miniszter feladata lesz egyebek mellett Orbán Viktor kommunikációs felkészítése is, ennek keretében a kabinetiroda munkatársai az egyes minisztériumoktól kérhetnek adatokat, ha például a parlamentben kérdést intéznek a kormányfőhöz.

Arra a kérdésre, hogy a kormánytagok miért nem vállalnak vitákat tévéműsorokban, Rogán azt mondta: ez akkor működhetne, ha az ellenzéki oldalon lenne egy árnyékkabinet, mert jelenleg nem látni, hogy kivel szemben kellene leülniük a minisztereknek. Kormányképes alternatíva sincs, így egy vitában vagy túl sokan ülnének az asztalnál, vagy az lenne a kérdés, hogy miért például a szocialistákkal üljenek le. Arra viszont ösztönözni fogja a minisztereket, hogy menjenek el a tévéműsorokba, és mondják el álláspontjukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik