Közélet

Liberálisok: Nógrádi szakértőből biztonságpolitikai kockázattá válhat

Úgy vélik, felül kell vizsgálni felügyelőbizottsági tagságát a Fővárosi Biztonsági Kft.-ben.

A Magyar Liberális Párt felszólítja Tarlós Istvánt, hogy vizsgáltassa meg Nógrádi György önéletrajzát, amely alapján a Fővárosi Biztonsági Kft.-ben felügyelőbizottsági tagságot kapott. Szabadai Viktor, a párt budapesti választmányának  elnöke közleményében közölte, ha abban hamis információk vannak, azonnal mentsék fel pozíciójából Nógrádit és hivatalból indítsanak ellene eljárást okirathamisítás miatt.

A Liberálisok már az Index múlt héti cikke után – amely sorra cáfolta meg a Nógrádi által leírt önéletrajzi adatokat – levelet írtak a főpolgármesternek, aki nem válaszolt arra, ki és milyen kvalitásai alapján jelölte a felügyelőbizottságba Nógrádit. Arra sem kaptak választ, eddig mit tett Nógrádi a havi 150 ezer forintjáért. Azóta újabb információk láttak napvilágot a ,,biztonságpolitikai szakértő” életrajzáról, ami még indokoltabbá teszi betöltött pozíciója felülvizsgálatát.

A párt korábban írásbeli kérdéssel fordult Lázár Jánoshoz is, hogy kiderüljön, áll-e bármilyen foglalkoztatási jogviszonyban Nógrádi a kormánnyal, volt-e nemzetbiztonsági átvilágítása. A párt egy hete közérdekű adatigénylést küldött a TEK-nek, arról érdeklődött, kihez és hány példányszámban jut el a szervezet lapja, milyen javadalmazásért végez ott szerkesztői munkát többek között Nógrádi György.

A biztonságpolitikai szakértő életrajzában és előadásaiban említett tisztségekről – sokak szerint – sorra derül ki, hogy nem fedik a valóságot. Az osztrák kormány és a honvédelmi minisztérium tájékoztatott arról, hogy nem oszt nekik semmiféle tanácsot, pedig Nógrádi gyakran szereti ezt emlegetni. Ő egy előadásában erről azt mondta, ott hibázott, hogy nem vette fel magnóra a kamutisztségekről író indexes újságíróval a beszélgetését.

Nógrádi kifogásolta, hogy sem valós titulusai, sem az nem érdekelte az újságírót, hogy tíz éven át vették igénybe tanácsadói munkáját a hazai honvédelmi miniszterek. Az is fáj neki, hogy összefüggésbe hozták a kerítéssel „csak azért, mert a kormányzati elhatározás előtt 9 nappal ő annak szükségességéről már nyilvánosan beszélt”. Szerinte háború folyik ellene, de még nem tudja, perel-e. Nincsenek eszközei a bizonyításhoz, de nem akar megfutamodni.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik