Közélet

“Mit keresnek orosz bombázók Magyarország légterében?”

A Párbeszéd Magyarországért (PM) azonnali tájékoztatást vár Orbán Viktortól és a honvédelmi minisztertől.

Egy svájci repülési szakportál szerint felfegyverzett orosz harci gépek repültek át Magyarország fölött – írja Tordai Bence, az ellenzéki párt elnökségi tagja.

Ha igaz a hír, Orbánnak magyarázatot kell adnia, miként parádézhat itt Putyin légiereje!

Tordai Bence magyarázatot vár arra, miként használhatják orosz bombázók kényükre-kedvükre a magyar légteret, útban a vitatott célú szíriai légicsapásaik célpontjai felé.

Putyin szíriai kavarásához, amely csak növeli a káoszt, Magyarország nem asszisztálhat!

A PM politikusa emlékeztet rá, hogy az orosz gépek Szíriában nemcsak az embertelen Iszlám Állam nevű terrorszervezet hadseregét, hanem a velük szemben álló csapatokat is bombázzák”, így hozzájárulnak az IÁ sikereihez. Tordai szerint a magyar kormány, ha hozzájárult az oroszok légtérhasználatához, akkor közvetve a világ legveszélyesebb terrorszervezetét támogatja.

Ha pedig a putyini légierő engedély nélkül használja egy NATO-tagállam légterét, annak beláthatatlan következményei lehetnek.

A PM felszólítja Orbán Viktor kormányfőt és Simicskó István honvédelmi minisztert, hogy azonnal adjanak teljes körű tájékoztatást és magyarázatot, hogy az orosz hadsereghez tartozó légi járművek, mennyi időre és milyen hadművelethez kaptak légtérhasználati engedélyt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik