Közélet
Image: 73558662, Kövér László magyar politikus, országgyűlési képviselő, a Fidesz alapító tagja, 2010. augusztus 6-tól az országgyűlés elnöke, 2012-ben rövid ideig ügyvezető államfőként látta el a köztársasági elnöki teendőket., Place: Budapest, Hungary, License: Rights managed, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.com

Kövér László megdicsérte az önkormányzatiságot

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2015. 10. 26. 16:38

Az elmúlt 25 év egyik legjobb, időtálló politikai teljesítményének nevezte a magyar önkormányzati rendszert az Országgyűlés elnöke Pápán, a városi önkormányzat megalakulásának 25. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

Kövér László azt mondta: az önkormányzatiság értelme és társadalmi haszna nem csak abban mutatkozik meg, hogy “hatékonyabbak lehetünk a különböző szintű önkormányzatok igénybevételével, mint pusztán a mindent egy központból való igazgatás által”.

A helyi kormányzás szabadsága nem elégséges, de szükséges feltétele az igazságos társadalmi rend létrehozásának és fenntartásának – jelentette ki a fideszes politikus.

Az igazságosság és a hatékonyság pedig abban rejlik, hogy a döntési jogkörök nem kerülnek magasabb intézményi szintre annál, mint ahol a döntéshez szükséges információk teljes körűen rendelkezésre állnak, és ahol az érintettekre háruló költségek és hasznok összegezhetők – tette hozzá Kövér László.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.