Közélet

Gyógyszerre vár az önmagát megműtő rokkantnyugdíjas

Egy új gyógyszert próbálnak engedélyeztetni Seres István számára, de az egészségbiztosítási pénztár több mint fél év alatt sem bírálta el a kérvényt.

Nem jut hozzá az életmentő gyógyszerhez az a nagyatádi rokkantnyugdíjas, aki azzal híresült el, hogy saját magát műtötte meg, mert túl hosszú volt a várakozási idő a lábműtétjéig. Seres István állapota egy régebbi betegsége miatt fordult rosszra – írja a Sonline.hu.

A férfi azt mondta: hepatitis C-betegsége van, súlyos stádiumban van. Tavaly törzskönyveztek egy új gyógyszert, ami javulást hozhatna számára, márciusban adták be az engedélyeztetési kérelmet az Országos Egészségbiztosítási Pénztárhoz, de azóta sem történt semmi, bár szakorvosa akkor azzal biztatta: három hónapon belül el fogják fogadni a kérvényt.

Júniusban újból beadták az engedélyeztetési kérvényt, de azóta is hiába érdeklődtek, azt mondták, még nem tudják, elfogadják-e. Seres attól tart, hogy a mája előbb-utóbb felmondja a szolgálatot és daganatos betegséget kaphat. A lap megkeresésére az OEP megyei hivatala nem kívánt nyilatkozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik