Közélet
Mendrey László, PDSZ (Array)

A tanárok megbuktatnák a gólemet

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2015. 10. 26. 09:58

Parlamenti vitanapot kezdeményez a PDSZ, amely szerint a KLIK egy élettelen, idomtalan állami óriás.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a rendszerváltás utáni időszak legnagyobb kudarcának tartja a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ létrehozását és működését.

A 2013. január 1-e óta „működő” gólem képtelen megfelelni a vele szemben megfogalmazott elvárásoknak, hibát hibára, adósságot adósságra halmoz.

A PDSZ elnöke emlékeztet rá, hogy az első elnöknek (Marekné dr. Pintér Aranka) azért kellett távoznia, mert a kormányzati vizsgálat súlyos hibákra, anomáliákra derített fényt, de az új elnök (Hanesz József) sem tudott úrrá lenni a nehézségeken.

Ez év tavaszára súlyos adósság halmozódott fel, melynek nagysága 2015 nyarára meghaladta a 10 milliárd(!!!) forintot.

Mendrey László szerint Balog miniszter hiába ígérte az adósság kisöprését, a KLIK és a tankerületek több mint két hónapja ismét nem fizetik ki törvényes kötelezettségeiket. A beérkezett panaszok miatt a PDSZ egy budapesti tankerülethez fordult, ahonnan azt a választ kapta, azért nem fizetnek, mert a KLIK nem biztosít rá fedezetet.

Négyszer kértek keretet a személyi jellegű kifizetésekre, egyszer sem kaptak…

A kialakult helyzet súlyosan jogellenes, demoralizáló, “idézőjelbe teszi a KLIK alá tartozó intézményekben az oktató – nevelő munka mindennapjait, s veszélybe sodorja a munkabékét!” A PDSZ a helyzet tisztázása miatt hétfőn a Kulturális Bizottság ülésén és írásban (a képviselőknek eljuttatott levélben) parlamenti vitanapot kezdeményez a KLIK tevékenységéről.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Megszólalt Havas Henrik

Kommentek

Miniature figures near Bitcoin physical coin. Futures on Bitcoins increased by more than 20% after their American debut on the Chicago Cboe Futures Exchange.  (Photo by Manuel Romano/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.