Közélet

Európa díjazta az internetadó megbuktatóit, de Orbán is megkapta a magáét

Állampolgári kampány kategóriában a „Százezren az internetadó ellen” kapta az Európai Civil Fórum díját.

Csütörtök este az Európa Tanács strasbourgi épületében díjazták a “Százezren az internetadó ellen” tiltakozást. Az Európai Civil Fórum díját a legjobb állampolgári kampányként nyerte el a magyar tiltakozás. Az “Európai demokratikus állampolgársági díj” átvételekor a tüntetések főszervezője azt mondta, hogy az elismerés minden magyarnak szól, aki részt vett a tiltakozásban.

Gulyás Balázs arról is beszélt, hogy Orbán populista politikája az európai szélsőjobboldalt is erősíti.

Külföldön sajnos kevesen tudják, hogy Orbán politikája gazdaságilag egyáltalán nem sikeres. A növekedés lassul, Magyarország pedig négy év alatt 25 helyet zuhant a versenyképességi rangsorban, miközben folyamatosan nő a szegénység.

A díjátadón “premier előtt” levetítették a német-francia ARTE televízió riportját az internetadó-tiltakozásról, amelyet egy órával később a televízió összes európai nézője láthatott. A mostani elismerésnek különös aktualitást ad, hogy az első internetadó elleni tüntetésnek hétfőn lesz az egyéves évfordulója.

//

A netadó tüntetést ma este egész Európában láthatták. Az ARTE európai tévécsatorna 2 és félperces riportot csinált a tüntetésről. A videó franciául angol felirattal megy, a linken pedig németül nézhető meg:http://info.arte.tv/de/100000-zivilisten-gegen-internet-gebuhren

Posted by Százezren az internetadó ellen on Thursday, October 22, 2015

Mint korábban megírtuk, az Európai Civil Fórum azzal indokolta döntését, hogy a magyar kormány állampolgári tiltakozás hatására elállt tervétől, mivel a Facebook-csoport által indított tavaly őszi tüntetéshullám után “nem volt más választása”. Ez volt az első, és eddig az utolsó alkalom, hogy az Orbán-kormány meghátrált a civilek előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik