Közélet

Simicska jön, lát és győz, megmenti Veszprém ikonikus épületét

Az Óváros teret hosszú ideje csúfítja el egy romos épület, de a megyéhez a kézilabdacsapaton keresztül is kötődő oligarcha megvette az ingatlant.

Egy veszprémi portál, a veszprémkukac kiderítette és megerősítette, hogy Simicska Lajos megvette az impozáns épületet és fel is újíttatja. A Népszabadság közben arról ír, hogy ők azt a választ kapták az ügyben, hogy egy korábbi városi ingatlankezelő adta el a tulajdonát, az ismeretlen vételáron kívül az oligarcha cserébe a tűztorony felújítását is megígérte a királynék városában, s ezt a vállalását már teljesítette is.

Simicska rendszeresen feltűnik a városban, elsősorban a Veszprém kézilabdacsapatának VIP-páholyában, a környéken pedig birtokai is vannak. Hárskúton „önellátó házat”, s hozzá 250-300 hektáros birtokot is megvásárolt.

Tavaly olyan pletykák is keringtek, hogy országgyűlési képviselőnek indul Simicska, ugyanis Lasztovicza Jenő elhunyta után időközi választást írtak ki, amin a Fidesz kétharmada múlott. Végül azonban nem indult.

A NOL megjegyzi, hogy Simicska veszprémi jelenléte tartósnak néz ki, ugyanis a legjobb nevű vidéki magyar Lovassy gimnázium tanulóinak névsorában az 5 évfolyamos német-nemzetiségi tagozaton olvasható Simicska Áron István neve is. Az iskola hivatalos felvilágosítást nem ad, tudomásuk szerint ő Simicska Lajos fia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik