Közélet

Jobbik: a kereszténydemokraták miatt nincs imakápolna a parlamentben

Gratulálok a KDNP-nek! Igazából csak azt adta, ami a lényege: a minap részesei lehettünk, amint hitvallást tesz igazi „értékeiről”: kicsinyes önzés, szervilizmus, írja Dúró Dóra a Facebook-oldalán.

Az Index azt írja, Dúró lényegében a KDNP-n bukott meg az, hogy imakápolnát hozzanak létre az Országgyűlésben, amit még korábban a jobbikos Mirkóczki Ádám vetett fel.

A KDNP-s Rubovszky György igyekezett bagatellizálni a kérdést, miszerint „az ügyét jogilag a büfékkel (!) egy szintre süllyesztette. Ők viszont ezek után már nehezen tudnak ennél is mélyebbre.” Rubovszky azonban másképp emlékszik, szerinte Mirkóczki augusztusban nyújtotta be javaslatát az ügyben, amit a parlament igazságügyi bizottsága múlt hét pénteki ülésén azonban a Fidesz–KDNP nem támogatta.

A kereszténydemokrata politikus szerint azért, mert egy legalább 100 férőhelyes imahelyiség kialakítását nem országgyűlési javaslatként kellene kezdeményezni, hanem az Országgyűlés elnökével kellene letárgyalni, van-e egyáltalán olyan szabad helyiség, ahol egy ekkora kápolna berendezhető.

Majd felhívta jobbikos képviselőtársa figyelmét arra, hogy Kövér László havi rendszerességgel ökumenikus istentiszteletre hívja az összes országgyűlési képviselőt a Hold utca és Alkotmány utca sarkán lévő református templomba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik