Közélet

Vajna: „Minden lehet, ez egy furcsa világ, nem?”

A kormánybiztos azt mondta: azt tudja, hogy ő megvette a TV2-t, a többiről nem tud.

„Én megvettem, azt tudom. A többiről nem tudok” – mondta Andy Vajna az Indexnek arra a kérdésre, hogy kié most a TV2. A kormánybiztos szerdán a csatornát eladó Simon Zsolttal és Yvonne Dederickkel, valamint a korábbi RTL-vezérrel, Dirk Gerkens-szel ebédelt.

Arra a kérdésre, hogy tárgyalna-e Fonyó Károlyékkal, akik csütörtökön jelezték, hogy egy opciós szerződés miatt már övék a TV2, Vajna annyit mondott: „minek, miről kellene tárgyalni?”. Szerinte a huzavona nem tarthat több évig, akkor nagy bajban lenne a csatorna. „Ki írja alá jövő hónapban a dolgozók fizetését?” – kérdezte a riporter, mire Vajna némi gondolkodás után azt mondta, „Zsolt, meg Ildi Dederick”, aki valójában Yvonne.

Vajna azt mondta, arról sem tudott, hogy Simon és Dederick egy magánszemély kölcsönéből vette meg a TV2-t és hozzátette, hogy nem is akar tudni erről. Minden jogi dokumentumot átnéztek, az ügyvédek jóváhagyták – tette hozzá.

A csatornával kapcsolatban elmondta: nem tartja magát kormánypártinak, azt szeretné, hogy izgalmas, érdekes, sikeres televíziót építsenek fel. Arra a kérdésre, hogy el tudja-e képzelni, hogy nem az övé lesz a TV2, azt mondta: „minden lehet, ez egy furcsa világ, nem?”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik