Közélet
szigetvári (szigetvári)

Az Együtt feljelentést tett a TV2 eladása miatt

24.hu
24.hu

hírmunkás. 2015. 10. 21. 12:49

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja elnöke csalás és gazdasági csalás miatt újra feljelentést tesz a TV2 2013-as eladásának ügyében.

Szigetvári Viktor gyakorlatilag megismételte 2014. januári feljelentésüket, amit akkor a rendőrség elutasított. Ebben azt vélelmezték, hogy a nyilvánosság által megismert jogügylet nem a valóságot mutatja, és fennáll annak a lehetősége, hogy az ismeretlen elkövető haszonszerzés miatt az ügylet egyes résztvevőit tévedésben tartja, illetve színlelt gazdasági tevékenységet végez.

Az MSZP-s Braun Róberttel akkor több sajtótájékoztatót is tartottak, miután kiderült, hogy a ProSiebenSat.1 a Simon Zsolt vezérigazgató és Yvonne Dederick gazdasági igazgató tulajdonában álló gazdasági társaságoknak eladta a TV2-t.

A jelenlegi feljelentést csak azzal egészítik ki, hogy a ma ismert információk alapján Simicska Lajos üzlettársának, Fonyó Károlynak az érdekeltsége fedezte a háttérből a tranzakciót.

Simon Zsolt és Yvonne Dederick pedig gyakorlatilag Fonyó Károly strómanja volt –

fogalmazott.

Az Együtt emellett vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez Simon Zsolt és Yvonne Dederick ellen az adóhatóságnál, miután előbbi azt állította, hogy részben visszafizették kölcsönüket Fonyó Károlynak. Szigetvári Viktor szerint ezután viszont felmerül a kérdés, hogy honnan volt erre pénzük.

A párt egyúttal a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz (NMHH) fordul, mert a TV2 2013-as eladása befolyásolta a médiapiacot – jelentette ki. Felszólította az NMHH-t, hogy hivatalból folytasson le vizsgálatot az ügyben, hogy Simon Zsolt és Yvonne Dederick nem vezették-e félre a hatóságot.

Emellett azt követelik a Gazdasági Versenyhivataltól (GVH), hogy nyissa újra az ügyben készített és már lezárt aktát, mert azt vélelmezik, hogy a

Fonyó Károly által valójában biztosított források révén a Simicska Lajoshoz kötődő érdekkör benne volt ebben a tranzakcióban, és ezzel túlzó mértékben befolyásolták a magyar versenypiacot.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Újabb furcsaság a TV2-n A Piramisban

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.