Közélet
AppleMark

A Gazdasági Versenyhivatal vizsgálja Vajnáék TV2-vásárlását

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2015. 10. 20. 16:10

Ilyen méretű egybeolvadásnál a versenyhatóság hozzájárulására van szükség, ugyanakkor Simicskáék továbbra is vitatják az üzletet.

A Gazdasági Versenyhivatal közölte: október 16-án érkezett hozzájuk kérelem arra vonatkozóan, hogy a TV2 Média Csoport Kft., valamint a CEE Broadcasting Limited irányítási joga az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó Magyar Broadcasting Co. Kft-hez kerülhessen.

A versenytörvény szerint a GVH engedélyét kell kérni, ha a kérelmező vállalkozáscsoport és a kérelmezett vállalkozáscsoport együttes előző évi nettó árbevétele meghaladja a 15 milliárd forintot és mindkét vállalkozáscsoport előző évi nettó árbevétele külön-külön több, mint ötszázmillió forint.

A versenyhatóság közleménye szerint annak az adásvételi szerződésnek a kapcsán folytatnak vizsgálatot, amely a TV2 Media Group Holdings Kft., a CEE Broadcasting Holding Kft. és a Magyar Broadcasting Co. Kft. között október 15-én köttetett.

A GVH közölte: egyszerűsített eljárásban egy fúziós kérelmet 30 napon belül bírálnak el, egyszerűbb megítélésű ügyekben ennél lényegesen rövidebb idő alatt szoktak döntést hozni.

Ugyanakkor azután, hogy bejelentették Vajnáék tulajdonszerzését, a Simicska Lajos üzlettársának, Fonyó Károlynak tulajdonában lévő Megapolis Média Zrt. közölte, hogy szerintük az adásvétel érvénytelen, ugyanis két napja ők birtokolják a televíziót. Hétfőn a Megapolis Média Zrt. tulajdonjogát is bejegyezték a cégbíróságon, ami elvileg irányítási jogot biztosít számukra, ugyanakkor kedden Simon Zsolt és Yvonne Dederick, akik továbbra is a csatorna tulajdonos-ügyvezetőinek tekintik magukat, már arról beszéltek, hogy valóban üzleteltek a Megapolis-szal, amely egy kölcsön biztosítékául szerzett opciós jogot üzletrészeikre vonatkozóan, de nem tartják jogszerűnek az opció lehívását.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

JERUSALEM, ISRAEL - DECEMBER 11:  Protesters burn a poster of U.S. President Donald Trump in front of the Damascus Gate at the entrance to the Old City on December 11, 2017 in Jerusalem, Israel. In an already divided city, U.S. President Donald Trump pushed relations in the city to breaking point after making the announcement to recognize Jerusalem as Israel's capital.  (Photo by Chris McGrath/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.