Közélet

Teljes ösztöndíjat kínál szír hallgatóknak a CEU

ceu-pr-02 (ceu, ceu üzleti iskola, ceu business school, üzleti, képzés, )
ceu-pr-02 (ceu, ceu üzleti iskola, ceu business school, üzleti, képzés, )

Teljeskörű ösztöndíj-lehetőségeket kínál a Közép-európai Egyetem (CEU) szír állampolgárok számára mester és doktori programjaira a 2016/17-es tanévre. A képzés teljes időtartamára lehet jelentkezni bármely tudományterületen, az ösztöndíjakat a tanulmányi eredmények és rátermettség alapján ítélik oda az intézmény közleménye szerint. Azon pályázók, akikre igazak a jelentkezési feltételek, és a CEU általános jelentkezési határidejéig, 2016. február 4-ig kitöltik az CEU online jelentkezési lapját, automatikusan elbírálásra kerülnek.

„Az elmúlt 25 évben a CEU a régió éllovasa volt a tehetséges külföldi hallgatók idevonzásában” – mondta Chrys Margaritidis, a CEU hallgatói ügyekért felelős dékánja. „Most fontosabb, mint valaha, hogy tekintettel legyünk a háború tépázta országok hallgatóinak helyzetére, akik számára nagyon nehézzé vagy egyenesen lehetetlenné vált tanulmányaik folytatása. Tudományos közösségként már nagyon várjuk, hogy még több szír hallgatót fogadhassunk és támogathassunk.”

A CEU közleménye szerint az intézmény erősen nemzetközi állománya az iskola egyik legnagyobb erőssége. Tavaly 80 ország valamivel több, mint 600 hallgatója szerzett itt diplomát, és csatlakozott a 13 000-nél is több öregdiákot számláló nemzetközi közösségéhez. Idén 672 hallgató érkezett 96 országból, köztük olyan válság sújtotta helyekről, mint pl. Szíria, Pakisztán, Afganisztán, Eritrea és Ukrajna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik