Közélet
ceu-pr-02 (ceu, ceu üzleti iskola, ceu business school, üzleti, képzés, )

Teljes ösztöndíjat kínál szír hallgatóknak a CEU

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2015. 10. 19. 19:27

Teljeskörű ösztöndíj-lehetőségeket kínál a Közép-európai Egyetem (CEU) szír állampolgárok számára mester és doktori programjaira a 2016/17-es tanévre. A képzés teljes időtartamára lehet jelentkezni bármely tudományterületen, az ösztöndíjakat a tanulmányi eredmények és rátermettség alapján ítélik oda az intézmény közleménye szerint. Azon pályázók, akikre igazak a jelentkezési feltételek, és a CEU általános jelentkezési határidejéig, 2016. február 4-ig kitöltik az CEU online jelentkezési lapját, automatikusan elbírálásra kerülnek.

„Az elmúlt 25 évben a CEU a régió éllovasa volt a tehetséges külföldi hallgatók idevonzásában” – mondta Chrys Margaritidis, a CEU hallgatói ügyekért felelős dékánja. „Most fontosabb, mint valaha, hogy tekintettel legyünk a háború tépázta országok hallgatóinak helyzetére, akik számára nagyon nehézzé vagy egyenesen lehetetlenné vált tanulmányaik folytatása. Tudományos közösségként már nagyon várjuk, hogy még több szír hallgatót fogadhassunk és támogathassunk.”

A CEU közleménye szerint az intézmény erősen nemzetközi állománya az iskola egyik legnagyobb erőssége. Tavaly 80 ország valamivel több, mint 600 hallgatója szerzett itt diplomát, és csatlakozott a 13 000-nél is több öregdiákot számláló nemzetközi közösségéhez. Idén 672 hallgató érkezett 96 országból, köztük olyan válság sújtotta helyekről, mint pl. Szíria, Pakisztán, Afganisztán, Eritrea és Ukrajna.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Kommentek

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.