Közélet

L. Simon családi cégeire küldik Európa csalásellenes hivatalát

L(650x433).jpg (Array)
L(650x433).jpg (Array)
Azt kérik, az OLAF vizsgálja ki az államtitkár családi vállalkozásainak adott állami támogatások ügyét.

A Párbeszéd Magyarországért társelnöke a Blikk cikke alapján arról beszélt, hogy a Miniszterelnökség parlamenti államtitkárának családi érdekeltségei tavaly 80 millió forint állami támogatást kaptak. Ha területalapú támogatásról van szó, akkor L. Simon hektáronként jutott egymillió forinthoz. Ez nyolc-tízszerese annak, amit általában a gazdálkodóknak adnak – tette hozzá.

Szabó Tímea kiemelte, hogy az államtitkárról már az is kiderült, hogy 2011-ben az általa létrehozott alapítvány két nulla pontos értékelést és elutasítást követően kapott 267 millió forint állami támogatást, feleségéről pedig az derült ki, hogy “offshore cégeket üzemeltet”.

A független képviselő közölte: L. Simon László semmilyen támogatást nem kaphatna az államtól, és “nagyon téved”, amikor azt mondja, nincs a nevén semmi, ezért nem összeférhetetlen az állami támogatás. Szerinte a támogatás igenis sérti a magyar összeférhetetlenségi szabályokat és az uniós jogszabályokkal is ellentétes.

Szabó Tímea felszólította L. Simon Lászlót, hogy távozzon a közéletből, Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert pedig arra kérte, hogy azonnal vizsgálja felül az elmúlt években kiosztott állami támogatásokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik