Közélet

Esőre és sűrű ködre figyelmeztetnek, kettéválik az ország

eso(210x140).jpg (Array)
eso(210x140).jpg (Array)
Többnyire erősen borult lesz az ég.

Szombat délutántól szárazabb, de egyre hidegebb léghullámok érkeznek. Délután délnyugat felől egyre többfelé csökken a felhőzet, kisüt a nap, de a középső és keleti országrészben jelentős mennyiségű csapadék eshet. A hőmérséklet napközben 11 és 16 fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki szombat éjfélig hat keleti (Heves, Jász-Nagykun-Szolnok,  Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés) megyére, ahol területi átlagban is jelentős, 20 mm-t meghaladó csapadék hullhat. A csendes esőn túl főként a déli és keleti országrészben helyenként zivatar is kialakulhat. Szombat estétől a felszakadozó felhőzet nyomán, a szélcsendes területeken sűrű köd képződhet. Vasárnapra ezért még nagyobb területre (11 megyére adtak ki citromsárga figyelmeztetést. A köd miatt a látótávolság pár száz méterre csökken.

Vasárnap is nagyrészt erősen felhős időre számíthatunk, elsősorban délelőtt lehetnek kevésbé felhős körzetek. Késő délutánig helyenként, este a Dunántúlon már többfelé valószínű eső, zápor. A változó irányú szél mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik