Közélet
Budapest, 2011. szeptember 14.
Egy hallgató feladatlapot tölt ki mûszaki angol nyelvi próbanyelvvizsgán a Budapesti Mûszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Nyelvvizsgaközpontjában. A Nemzeti Erõforrás Minisztérium Oktatásért Felelõs Államtitkárságán készül a nyelvoktatási stratégia, amely egyebek mellett a nyelvvizsgák rendjét is szabályozza.
MTI Fotó: Marjai János

Gyakrabban ellenőrzik a nyelvvizsgaközpontokat

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2015. 10. 16. 07:35

Sűrűsödött a nyelvvizsgaközpontok szúrópróbaszerű ellenőrzése, a helyszíni szemlék számát mintegy húsz százalékkal emelte fel a Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ (NYAK), írta pénteki számában a Magyar Nemzet.

A lapnak a NYAK vezetője, Fazekas Márta elmondta, hogy a visszaélések elkerülése miatt augusztustól több intézkedést is életbe léptettek. A helyszíni látogatásokról előzetesen tájékoztatják a vizsgaközpontokat, de azt nem közlik velük, hogy melyik telephelyen és pontosan mikor jelennek meg a munkatársaik, így az ellenőrzések szúrópróbaszerűek. A revizoroknak iratbetekintési joguk is van, így a vizsgaszervezés személyi, szakmai, illetve infrastrukturális feltételei mellett azt is megnézhetik, hogy szabályosan vannak-e kijavítva a dolgozatok.

Amióta gyakrabban ellenőriznek, komolyabb visszásságot még nem tártak fel, tette hozzá. Fazekas Márta arra is kitért, hogy augusztus óta a vizsgázóknak nyilatkozniuk kell arról, hozzájárulnak-e ahhoz, hogy szóbeli feleletükről hangfelvétel készüljön. Aki ezt nem engedélyezi, az elesik a jogorvoslati, fellebbezési lehetőségtől és kettő helyett három vizsgabiztos előtt kell számot adnia a tudásáról.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.