tv2
Közélet

Együtt: Csalt a Fidesz és a TV2

Szigetvari-Viktor(3)(430x286).jpg (Array)
Szigetvari-Viktor(3)(430x286).jpg (Array)
"A Rogán–Vajna–Habony hármas adófizetői pénzt öntene a csatornába."

Szigetvári Viktor szerint bebizonyosodott, amit Braun Róberttel közösen már tavaly is állított:

a TV2 eladásának ügyében a korábbi tulajdonosváltásnak volt egy nem nyilvános része, Simon Zsolt és Yvonne Dederick hazudtak!

Az Együtt elnöke emlékeztetett rá, hogy tavaly az MSZP-s Braun Róberttel közösen többször is figyelmeztettek a TV2 eladása körüli furcsaságokra. Most beigazolódott, az akkori gyanú alapos volt, igazuk volt tavaly tavasszal. Szigetvári szerint a korábban a Simicska társaként dolgozó Nyerges Zsolt ügyvédjeként is eljáró Siegler Konrád, annak a cégnek is dolgozik (Weil, Gotshal & Manges), amelynek a székhelyére be vannak bejegyezve a TV2-t korábban megvásárló cégek.

Mivel 2014-ben sem volt annyira eredményes a társaság, így a német tulajdonostól való megvásárlás mögött kellett és kell lennie egy másik cégnek, amely a jelek szerint most Fonyó Károly vezetésével belépett a tranzakcióba.

Az Együtt elnöke szerint a  TV2 fennmaradása Andy Vajna kezében továbbra is csak adófizetői pénzből lehetséges, amire azonban a választók nem adtak felhatalmazást: “Nincs szükség még egy nézetlen és nézhetetlen tévécsatornára, amilyenné a közmédiát is tette a Fidesz.”

A Rogán–Vajna–Habony triumvirátus csak és kizárólag adófizetőktől szerzett pénzből tudta volna megszerezni a társaságot, és működtetni is ebből tudta volna. Ezért a hatóságoknak kötelességük megtenni a szükséges lépéseket: teremtsenek végre tiszta helyzetet, tisztázzák Andy Vajna vagyoni helyzetét!

A TV2 tulajdonosváltása körül már korábban is több kifogásolnivalót talált az ellenzék, gazdasági csalás miatt feljelentést is tettek, ismeretlen tettes ellen. Tavaly Szigetvári Viktor azt mondta: jó okuk van gyanítani, hogy a TV2 tényleges tulajdonosai nem azok – Simon Zsolt vezérigazgató és Yvonne Dederick gazdasági igazgató -, akiket a tranzakció decemberi megkötésekor megneveztek, így a nyilvánosság által megismert jogügylet nem a valóságot mutatja, és fennáll a lehetősége, hogy “az ismeretlen elkövetők színlelt gazdasági tevékenységet végeznek”.

Braun Róbert szocialista politikus arról beszélt, egyértelmű kapcsolat van a TV2 értékesítésében részt vevő Weil, Gotshal & Manges ügyvédi iroda és Nyerges Zsolt üzletember között, akit Szigetvári Viktor fideszes oligarchának nevezett. A TV2 visszautasította a vádakat, valótlannak nevezte, hogy a TV2 eladásával a menedzsment segédkezet nyújtott egy aljas és korrupt üzlethez, valótlan az is, hogy a Fidesz választási győzelme után a TV2-höz érkező állami hirdetésekből tervezték kifizetni a vételárat.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik