Közélet

A józsefvárosi alpolgármester szerint próbáltak segíteni a kilakoltatott családnak

Sára Botond közölte: a kilakoltatás évek óta tartó eljárás része, amire az önkormányzatnak nem volt ráhatása.

Amint arról a 24.hu is beszámolt, csütörtökön kilakoltattak egy négytagú családot Józsefvárosban. A Város Mindenkié csoport aktivistái tiltakozó akciót tartottak, tíz embert előállítottak a rendőrök.

Sára Botond, Józsefváros alpolgármestere közölte: a kilakoltatás egy hosszú évek óta tartó eljárás része, melyben a bíróság egy több millió forintos tartozást felhalmozó családdal szemben hozott döntést. A bírói végzésben foglaltak már két éve jogerőre emelkedtek, a végrehajtást az önkormányzat nem tudta megakadályozni.

Az alpolgármester közleményében azt írta: a kerületi önkormányzat az elmúlt 12 évben számtalanszor felajánlotta a családnak a Józsefvárosi Családsegítő és Gyermekjóléti Központ segítségét, de ezt egy alkalommal sem fogadták el. A héten is többször megkeresték az érintetteket, akik továbbra sem működnek együtt – fejtette ki Sára Botond.

Hazugságnak és mellébeszélésnek nevezte Erőss Gábornak, a PM kerületi képviselőjének közleményét, melyben arról írt, hogy „az Orbán-kormány brutális, szegényellenes politikáját jól jellemzi, hogy miközben a városrészben százával állnak üresen lakások, addig egy beteg házaspárt és gyermekét kilakoltatták a Magdolna utcából”. Sára szerint Erőss önös politikai haszonszerzésre használja a szóban forgó kilakoltatási ügyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik