Közélet

Újabb plakátháború – Simicska visszavág

Simicska Lajos (Array)
Simicska Lajos (Array)

A Magyar Nemzet a vele közös érdekeltséghez tartozó Mahirról azt írja, hogy a cég minap felmondott szerződését folyamatosan vizsgálták az illetékesek, abban egyszer sem találtak hibát. A főváros több céggel is szerződött, de csak a Mahir Cityposter Kft. teljesítette a szerződésben vállalt kötelezettségeit 2006 és 2012 között. Ez derült György István volt fideszes főpolgármester-helyettes több mint három évvel ezelőtti tájékoztatójából is.

A szerződést szeptember végén rendkívüli felmondással szüntette meg a Fővárosi Közgyűlés, ám az önkormányzat hivatalos dokumentumai cáfolják az abban szereplő indokokat – írja a lap és emlékeztet rá, hogy az interneten bárki számára elérhető iratok is világossá teszik, hogy a Fővárosi Közgyűlésben 2011 óta többször is napirenden volt a téma, és a Mahir elszámolásával mindig elégedettek voltak.

A volt LMP-s Hanzély Ákos 2013. február 21-én már független képviselőként Tarlós Istvánnak az utcabútor-szerződések ügyében írt levelében a hűtlen kezelés gyanúját sem zárta ki. A főpolgármester válaszában a helyzet rendezését ígérte, de a Mahirról egy rossz szót sem ejtett. Hanzély a választ nem fogadta el, az ügyészségen tett  feljelentést, amit a hatóság elutasított.

Nem állt meg a vád.

Ezt mondta a Fővárosi Közgyűlés 2015. szeptember 30-i ülésén a főpolgármester, majd a közgyűlés felmondta a Mahirral kötött szerződést. Az előterjesztést nem Tarlós írta alá, az ahhoz csatolt felmondólevél aláírását is helyettesére bízta. Kocsis Máté azzal magyarázta a helyszíni kiosztással, bizottsági vélemények mellőzésével elfogadtatott döntést, hogy „egyszerű szerződés-felülvizsgálat történt”.

A felmondás alapjául szolgáló iratban szó van a közérdek sérelméről, elmaradt haszonról, hiányosságokról, csak éppen ezeket elfelejtették alátámasztani – írja a Magyar Nemzet, amely szerint Mahir Cityposter Kft. törvénytelennek tartja a rendkívüli felmondást, amit a mai napig nem kézbesítettek számára, és bírósághoz fordul. Az ügyben polgári per és büntetőeljárás is indulhat.

Az Orbán–Simicska-háború februári kirobbanása óta sorra születnek az olyan politikai döntések, amelyek kedvezőtlenek az üzletember cégeinek. A Közgép kedden jelentette be, hogy a beruházások drasztikus visszaesése miatt 350 dolgozójától kell megválnia.  A tavaly még rekorderedményt elérő, lényegében csak az államnak dolgozó cég nehézségeit az alvállalkozókon keresztül ennél lényegesen több ember szenvedi majd meg.

 

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik