Közélet

Seprűnyéllel erőszakoltak halálra egy közel 30 éve, pedofília miatt elítélt férfit

Tagadja bűnösségét az a négy ember (három férfi és egy nő), akiket azzal vádolnak, hogy megkínozták és megölték 63 éves lakótársukat, Terry Oldhamet, az angliai Camborneben.

Az ügy nyomozói szerint az áldozat halála több erőszakos támadás, illetve zaklatás eredménye. Amikor a holttestét megtalálták, Oldham bordái töröttek voltak, a fején, a mellkasán, a hasán, a karjain és a lábain sérülések, nemi szervei környékén véraláfutások húzódtak.

A 24 éves Aaron Mallon, a 43 éves Michelle Casterton, a 23 éves Daniel Quinn, és a 32 éves Richard Rosevear egy házban laktak az áldozattal St Austellben. Az ügyész szerint a négyes az után költözött be Oldhamhez, hogy a férfi szobájában talált iratokból felfedezték: 1987-ben Oldhamet elítélték egy 14 éves lány ellen elkövetett szexuális zaklatás miatt. A csoport ez után úgy érezte, hogy joggal kínozhatják a védtelen idős férfit, vehetik el a pénzét, és az értéktárgyait.

Az egyik vádlott azzal hencegett, hogy pénzt lopott az áldozat számlájáról, egy másik pedig azzal, hogy kutyaürülékből készült étellel etették az idős Oldhamet. Támadói többször megverték az áldozatot, ami után többször levizelték. Néha, amikor a férfinek ki kellett mennie, egyszerűen nem engedték, hogy a mosdóba menjen, vagy elhagyja a házat addig, amíg már „túl késő volt”. A kínzásokban Mallon vitte a vezető szerepet, de három társa támogatta és bátorította – hangzott el a bűnügy tárgyalásán, a bíróságon.

Michelle Casternon április elsején, reggel 6.44-kor hívta a mentőket azzal, hogy azt hiszi Oldham meghalt. A mentők, miután felfedezték az idős férfi sérüléseit, értesítették a rendőrséget. A boncolás szerint Oldham halálához az vezetett, hogy vérmérgezést kapott egy a sérüléstől, ami akkor keletkezett, amikor egy seprűnyéllel megerőszakolták. A nyomozás arra nem derített fényt, hogy pontosan ki követhette el a halált okozó támadást, de az biztos, hogy nem egy elkövetője volt.

A vádlottak elismerték, hogy múltja miatt büntették Oldhamet, de szerintük mindez normális volt, és az idős férfi teljesen jól volt, egészen a halála napjáig. Az ügy tárgyalása folytatódik.

(via: BBC, Metro, West Briton)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik