Közélet

Kósa: a héten már kész a határzár a horvát határon

A Fidesz frakcióvezetője szerint drámaian alacsony a szírek aránya az érkező bevándorlók közt, aki pedig „az egész áradatot szír menekülthullámnak tudja be, az nem tudja, mit beszél.”

Kósa Lajos, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője úgy látja, ezen a héten már működhet a magyar-horvát műszaki határzár – mondta a Kósa Lajos az InfoRádió műsorában.

Szerintem a héten – ez már csak döntés kérdése – a határzárat meg lehet csinálni. Értelemszerűen nem lesznek zárva a határok, csak a zöldhatárt fogjuk védeni, mert az egy schengeni külső határ, s ott egy műszaki határzárat létesítünk

– mondta.

A határőrizet szigorítása miatt várhatóan a menedékkérők Szlovénia felé vehetik az irányt. Mindemellett szerinte a németeknél van a megoldás kulcsa, akik nem elriasztják, hanem invitálják a bevándorlókat.

Kósa Lajos szerint drámaian alacsony a bevándorlók között a szíriai. Bangladesből, Pakisztánból, Afganisztánból és afrikai országokból jön a migránsok többsége.

Kósa Lajos emellett a bevándorlók személyiségelemzésére is vállalkozott:

A migránsok döntő többsége család nélkül jön. Hát milyen menekült az, aki a családját otthagyja a háborúban és csak maga jön? Ez milyen hozzáállás? Mit lehet akkor ezekről az emberekről gondolni?

Szerinte innen látszik, hogy az egész egy hatalmas átverés. „Aki ezt az egész áradatot szír menekülthullámnak tudja be, az nem tudja, mit beszél.”

Kósa Lajos beszélt a fővárosi ügyekről is így az általa nem támogatott dugódíjról, a nehézkesnek budapesti és kerületi együttműködésről, valamint a finanszírozásról is, amit egy átfogó főváros-koncepcióben kezelnének.

A kormánypárti politikus emellett Kocsis Máté új feladatairól is elárult részleteket. A budapesti Fidesz élén:

Fontos, hogy a fővárosban azokban a kerületekben is, ahol eddig nem voltunk nagyon erősek, ott is erős szervezeti struktúra jöjjön létre, illetve politikai szempontból hangolja össze a főváros közigazgatási egységeiben a politikai munkát.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik