Közélet

Kiderült: nem tavaly írták a kormány álláspontját cáfoló TEK-tanulmányt

TEK (Array)
TEK (Array)

A TEK állítása szerint tavaly írták azt a dolgozatot, amelyben azt fejtegetik, hogy az illegális migráció nem jár együtt a terrorveszéllyel, így megállapításai nem érvényesek. Az Index viszont kiszúrta, hogy  a lábjegyzetek szerint 2015. január 21-én is dolgozott rajta a szerző, sőt, a párizsi terrorcselekményt is elemzi, ami szintén idén volt.

Ahogyan mi is beszámoltunk róla, a Böröcz Miklós alezredes tollából származó írás – amely nagy hirtelenséggel tűnt el az internetről – azt állította: a terrorszervezeteknek nem éri meg az illegális migránsok közé építeni embereiket, több okból sem. Az alezredes kifejtette azt is: az ideális terrorista nem illegális migráns, hanem egy olyan személy, aki vagy legális migráns, vagy már eleve a célország állampolgára.

A TEK a portálnak adott válaszában megemlíti, hogy a párizsi terrortámadást megelőző időszakban „átlagosan néhány tucat illegális bevándorló jelent meg a magyar határokon, míg 2015-ben naponta átlagosan csaknem 10 ezer migránssal számolhatunk”. Ez sem pontos, ugyanis a statisztikák szerint míg 2012-ben 2074 migráns érkezett Magyarországra illegálisan, addig a 2014-es évben már 41 921.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik