Közélet

Felújítanák a Várba vezető sétányt, de nincs rá pénz

Korábban már beszámolt az I. kerületi Hunyadi János útról a Dísz térre vezető sétány botrányos állapotáról a vs.hu, most pedig azt is megtudták, hogy bár a Főkert elvégezné a felújítást, arra egyszerűen nincsen pénz. Mint írják, a turisták által szívesen látogatott sétány lépcsői sok helyen ketté- vagy több darabra törtek, ide-oda dőlnek, megsüllyedtek, a járdalapok helyenként hiányoznak.

A portál a felújítással kapcsolatban az I. kerületi önkormányzathoz fordult, onnan azonban továbbirányították őket a Főkert Zrt.-hez. A fővárosi önkormányzat tájékoztatása szerint az Ellyps sétányt 17 évvel ezelőtt 35 millió forintból újították fel, „állapotának romlása a meredek domboldal folyamatos eróziójára vezethető vissza.”

A főváros is időszerűnek tartja a promenád felújítását, azonban hogy arra mikor kerül sor, nem lehet tudni. „Amennyiben a zöldfelületi felújításokhoz szükséges források rendelkezésre állnak, a munkálatokat haladéktalanul el fogja végeztetni a főpolgármesteri hivatal városüzemeltetési főosztálya a Főkerttel és a kerületi önkormányzattal együttműködve” – tudatták a portállal.

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik