Közélet

Az MSZP-nek változnia kell, de „Tóbit” nincs értelme bántani

Tóbiás (Tóbiás, MSZP, kongresszus)
Tóbiás (Tóbiás, MSZP, kongresszus)

Elkerülhetetlen az MSZP átalakítása, de „Tóbit” nincs értelme bántani, inkább hagyni kell, hogy méltósággal befejezhesse két éves ciklusát. Ahhoz viszont, hogy utána tovább tudjon erősödni a párt, a belső ellenzéknek abba kéne hagynia a párt szétverését – szögezte le az MSZP belső viszonyaira rálátó forrás az atv.hu-nak a gyorsított tisztújítással kapcsolatban. A forrás szerint a napokban megjelent sajtóhírekből kiolvasható, kinek a politikai céljait szolgálja a mesterségesen keltett zavar.

Hiller István – akit korábban a miniszterelnök az egyetlen alkalmas baloldali vezetőnek nevezett – megerősítette: többen szeretnék őt a párt elnöki székében látni, azonban nem fog szembemenni Tóbiással, ráadásul nem is az érdekli, milyen titulus áll a névjegykártyáján.

Mikor mindenki nyaralt, az MSZP a Quaestorral foglalkozott

A lap megszólaltatta Tóbiás József feltételezett utódját, Harangozó Tamást. A frakcióvezető-helyettes szerint a jelenlegi spekulációk rosszul hatnak az MSZP-re, inkább a közvéleménykutatók számait ajánlja az érdeklődők figyelmébe.

Ahelyett, hogy a szocialisták belehaltak volna a menekültválságba, a Fidesz mellett a legnagyobb népszerűség növekedést realizálták a kritikus időszakban – jelentette ki Harangozó, aki szerint ehhez az eredményhez ehhez az kellett, hogy amikor mindenki elment nyaralni, az MSZP naprakészen vitte a Questor-ügyet, a vasárnapi zárva tartást, és a migráns témát. Úgy látja: ha a menekültválság mellett az emberek hézköznapi problémáival is zavartalanul foglalkozhatnának, év végére akár metszhetné is egymást az MSZP és a Jobbik diagramja, ez pedig „felelmelő lélektani pillanat lehetne.”

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik