Közélet
Strasbourg, 2015. június 25.
Az Európa Tanács által közreadott képen Harangozó Gábor, a magyar Országgyûlés MSZP-s képviselõje felszólal az Európa Tanács (ET) Parlamenti Közgyûlésén Strasbourgban 2015. június 24-én. Az ET határozattal lezárta a demokrácia, a jogállamiság és az emberi jogok magyarországi érvényesülésérõl évek óta folytatott "különleges vizsgálatát", ugyanakkor sürgette, hogy folytassák a párbeszédet Magyarország és az Európa Tanács között számos, még nyitott téma megoldására, ide értve például az egyházak, a média szabadsága, a rasszista és szélsõséges szervezetek, valamint a sarkalatos törvények széles skálája kérdéskörét.
MTI Fotó: Európa Tanács

Az Alkotmánybírósághoz fordul az MSZP az állami földek eladása miatt

24.hu
24.hu

2015. 10. 13. 12:42

Összegyűlt a szükséges ötven aláírás, ezért az Alkotmánybírósághoz fordulnak az ellenzéki parlamenti pártok az állami földek tervezett eladása miatt – közölte az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának szocialista alelnöke kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Harangozó Gábor ismertetése szerint a Jobbik által kezdeményezett beadványban annak kimondását akarják elérni, hogy a földek értékesítése nem felel meg a nemzeti vagyonról szóló törvénynek.

Szerinte az LMP felvetése alapján az MSZP által kezdeményezett beadványban azt kifogásolják, hogy erről a kérdésről nem lehetett volna kormányhatározatban dönteni, ahhoz törvényt kellett volna módosítani.

Legény Zsolt szocialista országgyűlési képviselő közölte, az országgyűlési kontroll megteremtése érdekében a földeladás felügyeletét ellátó eseti bizottság létrehozását kezdeményezik arra az estre, ha nem tudják megakadályozni a privatizációt.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.