Közélet

Megkapta Rogán a minisztériumot

Igaz, be se ment a minisztérium létrehozásáról szóló parlamenti vitára.

Döntött az Országgyűlés: önálló minisztériumként létrejöhet a Miniszterelnöki Kabinetiroda, mint az általános politikai koordinációért felelős tárca.

Az ehhez szükséges módosítást a Parlament 110 igen szavazattal, 30 nem ellenében, egyetlen tartózkodással fogadta el. A határozathozatalt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter kezdeményezte. A Miniszterelnöki Kabinetiroda a harmadik Orbán-kormány tizedik tárcája. Vezetője Rogán Antal, a Fidesz korábbi frakcióvezetője lesz.

Mint emlékezetes, Rogán saját maga jelentette be, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda élére kerül, ugyanakkor Lázár tiltakozott az ellen, hogy felelősséggel kelljen tartoznia Rogán tevékenységéért, amit végül úgy oldottak meg, hogy önálló minisztériummá szervezik a kabinetirodát. Az erről szóló parlamenti vitára egyébként az újdonsült miniszter be se ment.

Lázár kezdeményezésére az idei költségvetés módosítását is jóváhagyták – a büdzsé a Miniszterelnöki Kabinetiroda fejezetével bővül. A képviselők a módosítást 111 igen, 52 nem szavazattal és megintcsak egy tartózkodással fogadták el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik