Közélet

Jól keresett Hende minisztersége alatt, Simicskó felkészül

A távozó, és érkező honvédelmi miniszterek vagyonnyilatkozatából kiderül, hogy mindketten rápörögtek az államkötvényekre, Hende eladói, Simicskó vásárlói oldalon. Az új miniszter a siófoki garzon árát forgatta be.

A kormány által közzétett miniszteri záró vagyonnyilatkozata szerint a távozott tárcavezető eladta 10 milliós névértékű államkötvénycsomagját. A nyereség elég tisztességes, mert bankszámlája 20 millióról 36 millió forintra hízott – írja a hvg.hu. a kötvényüzlet mellett az is kiderült, hogy Hende az ingatlan-bérbeadásba is belevágott, ebből ugyanis havi bruttó 70 ezer forint bevétele van. Megtartotta a 130 négyzetméteres szombathelyi és 40 négyzetméteres velemi ingatlanát és a 2002-ben vett Mitsubishijét is.

Simicskó István január óta megvált utolsó ingatlanától, a siófoki garzontól is, amelynek 13,5 milliós eladási árából államkötvényt vett, a kötvények mellett 19,5 milliós kincstárjegycsomagja is van, amit szintén egy ingatlan eladásából vásárolt tavaly. A takarékbetétben elhelyezett pénze egymillióval nőtt 26 milló forintra – derül ki vagyonnyilatkozatából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik