Közélet

Hetvennégy országból érkeztek eddig menekültek Magyarországra

24.hu
24.hu

2015. 10. 12. 06:15

Hetvennégy országból érkeztek Magyarországra illegális határátlépők, a menedéket kérő illegális bevándorlók száma mintegy ötven százalékkal emelkedett júliustól augusztusig – írta a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) adatai alapján a Magyar Hírlap hétfői számában.

A BÁH adatai szerint júliusban 31 287-en, augusztusban már 47 094-en nyújtottak be kérelmet. A kérelmet benyújtók nyolc európai, harmincnyolc afrikai, öt amerikai, huszonkét ázsiai és egy óceániai országból érkeztek, csaknem hatszáz ember ismeretlen állampolgárságúként szerepel a nyilvántartásban.

Az adatok szerint a balkáni útvonalon megindultak a kameruniak is (júliusban 102-en, augusztusban 141-en), a nigériaiak és a szenegáliak száma pedig augusztusban megduplázódott, ezzel szemben a júliusi nagy mozgás után a Kongói Köztársaságból, az Egyenlítői Guineából és a Szudánból indulók augusztusban másfelé vették az irányt.

A lap összegzése szerint a Magyarországra érkezők közül legtöbben szíriainak vallották magukat: júliusban 12 475-en, augusztusban már 23 130-an érkeztek és tömegesen jöttek Afganisztánból is (innen augusztusban 10 437 embert regisztráltak), de kimagasló számban érkeztek Pakisztánból is (innen augusztusban 6136-an jöttek). Egy hónap alatt a bangladesiek száma a két és félszeresére, az irakiaké egyharmadával, a pakisztániaké hatvankét százalékkal emelkedett, a magukat szíriainak vallók száma pedig megduplázódott – írta a Magyar Hírlap.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Closeup portrait of a beautiful redhead woman using smartphone
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.