Közélet

Feljelentést tettek Dr. Kocsis Mátéék a volt MSZP-székház miatt

Az elhagyott épületben áldatlan állapotok uralkodnak, tűzeset is volt.

Közveszély okozása miatt tett feljelentést a józsefvárosi önkormányzat az MSZP volt székházával kapcsolatban. A VIII. kerület közleménye szerint a II. János Pál pápa téren évek óta elhagyottan álló épület állapota miatt a kerülethez és a rendőrséghez is egyre több lakossági panasz érkezik. „Az épület már jó ideje a hajléktalanok, drogosok és prostituáltak tanyája, állapota a fémtolvajoknak is köszönhetően folyamatosan romlik” – áll az önkormányzat közleményében.

Felidézték, hogy az épület 2010-ig volt a szocialista párt tulajdonában, most épp egy offshore céghez köthető vállalkozás birtokolja, amely felszámolás alatt áll. A környéken élők panaszkodnak a szemét és a hangoskodás miatt, az udvarból bűz árad, a napokban tűzeset is volt. Hiába az önkormányzati és hatósági felszólítások, sem a tulajdonos, sem a felszámoló nem foglalkozik az adósságokkal terhelt ingatlannal.

A Dr. Kocsis Máté vezette önkormányzat közleményét azzal zárja: „a szocialistákhoz közeli volt tulajdonos cégek és a jelenlegi offshore kötődésű tulajdonos felelőtlensége miatt nem kerülhet veszélybe a környéken élők biztonsága”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik