Közélet

Visszavonta a Magyar Iszlám Közösség a Fidesz elleni haramot

Értékelik Orbán Viktor felszólalását az iszlamofóbia ellen és meghívták Balog Zoltánt is a budapesti mecsetbe.

Visszavonta a Fidesz ellen hirdetett „haramot” a Magyar Iszlám Közösség. A szervezet örömét fejezte ki amiatt, hogy Orbán Viktor „több alkalommal bel- és külföldön kiállt a hazai muszlimok ellen”, valamint felszólalt az iszlamofóbia ellen – ezt megfelelő alapnak tekintik a hazai muszlimok és a kormány közti jó viszony helyreállításához. „Reméljük, hogy a kézfogásra nyújtott kezünket nemcsak a Miniszterelnök fogadja el, hanem azok a kormánypárti politikusok is, akik nem hallották meg az iszlámofóbia elleni üzeneteket” – áll a közleményben.

Az egyház közleményében azt írja: remélik, hogy Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter rövidesen ellátogat budapesti mecsetükbe, ahol még sem államtitkár, sem miniszter nem járt.

A Magyar Iszlám Közösség egy hónappal ezelőtt hirdetett „haramot” a kormánypártok ellen, ami azt jelenti, hogy a hívek nem szavazhatnak rájuk és nem működhetnek együtt velük. Ezt azzal indokolták, hogy a miniszterelnök szerintük kifejezetten ellenségesen, a vallásszabadságot is sértő módon nyilatkozott a muszlimokról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik