Közélet
göncz árpád (göncz árpád, )

Mádl Ferenc mellett helyezik örök nyugalomra Göncz Árpádot

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2015. 10. 08. 06:45

A kormány és az Országgyűlés Hivatala még nem kereste meg Göncz Árpád családját az állami temetéssel kapcsolatban – mondta a Borsnak Gulyás András elnöki titkárságvezető. A napilap csütörtöki számában megjelent cikkben megszólalt Görög Ibolya protokollszakértő, aki elmondta: az állami temetésekre külön szabályok vonatkoznak, ilyen esetben bizottság alakul, amely forgatókönyvet dolgoz ki. A bizottság a család kéréseit csak részben veheti figyelembe.

Antall József miniszterelnököt a Fiumei úti sírkertben helyezték örök nyugalomra, ahogyan Mádl Ferenc köztársasági elnököt is. A protokollszakértő szerint a Fiumei úti sírkert lehet Göncz Árpád végső nyughelye is. Arról, hogy lesz-e a pap a temetésen, Göncz Árpád családja dönthet, de a ravatalozás helyszínéül mindenképpen olyan helyszín kelle választani, ami központi ceremóniára alkalmas.

Ahogyan mi is beszámoltunk róla, szerda este több ezren emlékeztek Göncz Árpádra a Parlament előtt. A nemzetközi sajtó elismerő szavakkal méltatta a köztársasági elnököt. Volt, aki Kossuth Lajoshoz, más Václav Havelhez hasonlította a kedden meghalt Göncz Árpádot, de laza, vidám jellemében és a szabadsághoz való ragaszkodásában mindenki egyetért a BBC-től a Washington Postig.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.