Közélet

A Jobbik az ügyészséghez fordul Lázár János kijelentése miatt

Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője  vizsgálatot kezdeményezett Polt Péter legfőbb ügyésznél Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter közelmúltbeli, az állami földvagyonnal kapcsolatos kijelentése miatt. Ahogyan korábban beszámoltunk róla: a miniszterelnökséget vezető miniszter a mezőgazdasági albizottság ülésén, az ATV kamerája előtt meghökkentő magyarázattal állt elő az állami földek privatizációjával kapcsolatban.

Lázár János szerint azért kell eladni a földeket, mert az állam nem tud gazdálkodni, az állami mezőgazdasági cégeket szétlopták és szétcsalták. „Nem hiszem, hogy bármelyikünk is azt akarja, hogy ezen a pár százezer hektárom elkezdjünk gazdálkodni, és amikor szocialista kormány van, akkor a szocialista menedzsment lopja szét, amikor fideszes kormány van, akkor a fideszes menedzsment lopja szét” – fejtegette a miniszter.

Magyar Zoltán a Legfőbb Ügyészség előtt tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, szerinte Lázár Jánosnak kellett volna bejelentést tennie, ha bűncselekmény jutott a tudomására, de mivel ezt elmulasztotta, ezt a Jobbik megteszi helyette.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik