Közélet

A CÖF szétküldte a „behívóit”

„Örömmel tudatjuk, hogy a BM Központi Operatív Törzsével folytatott, határzárral kapcsolatos önkéntes munka felajánlásunk befogadást nyert. Előzetes megállapodásunk szerint szombat-vasárnaponként 100-100 fővel nyújtunk segítséget a helyben munkálkodó, határőrizetet ellátó rendőrségnek.” Ezt a levelet küldte szét a Civil Összefogás Fóruma, vagyis a CÖF a déli határzár építéséhez toborzott önkénteseinek, írja a Népszabadság.

Csizmadia László, a CÖF alapítója a lap érdeklődésére megerősítette a minisztériumi megállapodás tényét, hozzátette: önkénteseik már a jövő héten munkába állhatnak. A szervezet egy hónapja jelentette be, hogy keresik a határépítőket, de a Honvédelmi Minisztérium nem válaszolt a felajánlásra, majd mire az átkerült a BM-hez, a kerítés elkészült.

De teendő az lesz a lap szerint, ötvenen már a jövő szombaton és vasárnap Hegyeshalomra utaznak, de a pontos feladatról még semmit sem tudni. A kiküldött levélben csak annyi szerepel, hogy a „határőrzés segítése”, de Csizmadia leszögezte, ténylegesen nem rendészeti feladatokat látnak majd el az önkéntesek. Karbantartási és az illegális bevándorlók utáni helyreállítási, takarítási munkákra számítanak.

Hétfőn a CÖF bemutatta az új plakátjait is, nézze meg a 24 videóját:

Olvasói sztorik