Közélet

Czunyiné Bertalan Juditnak nem tetszik a PÖCS

Czunyine-menzazik(960x640).jpg (Array)
Czunyine-menzazik(960x640).jpg (Array)

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkár a pedagógusok világnapján sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy a tanárok már harmadszorra kaptak béremelést. De nem csak erről beszélt: az etikai kódexxel kapcsolatban megtudhattuk, hogy az utóbbi időben bebizonyosodott, hogy elkerülhetetlen bizonyos normák megfogalmazása, a kódexre a pedagóguskar tett szövegszerű javaslatot. Várja a véleményeket, folyik a társadalmi egyeztetés.

A PÖCS a “fantázia szüleménye”

Miután vasárnap a Történelemtanárok Egylete állásfoglalásban tette világossá, hogy kínosnak tartják a Pedagógus Önértékelő Csoport (PÖCS) betűszót és annak tartalmával sem értenek egyet, ezzel kapcsolatban is megszólat az államtitkár.

Az önértékelési folyamat az életpálya következő lépcsője, önértékelési pontok jöhetnek létre, a pedagógusok valós visszajelzést kaphatnak a munkájukról – közölte Czunyiné Bertalan Judit.

A belső értékelési csoport rövidítése, a “becs” számára sokkal szimpatikusabb – jegyezte meg az államtitkár, hozzátéve: a másik elterjed rövidítés “a fantázia szüleménye”. 

Kitért arra is: 2010-ben az Oktatási Világfórumon a világnappal összefüggésben célként fogalmazták meg a pedagógusok pozíciójának erősítését, és kimondták, a pedagógusok a kulcsai annak, hogy valóban fenntartható társadalmat lehessen építeni a világban.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik