Közélet

Megvan az egészségügy új államtitkára

Zombor Gábor több mint egy hónapja mondott le, most találták meg az utódját.

Ónodi-Szűcs Zoltán, az állami egészségügyi ellátórendszer fenntartásáért felelős intézet jelenlegi főigazgatója lesz az új egészségügyi államtitkár, értesült a Magyar Idők.

Zombor Gábor szeptember 30-án mondott le, szívpanaszaival indokolt, azóta Beneda Attila helyettes államtitkár megbízottként vitte az ágazatot.

Ónodi-Szűcs Zoltán orvos, egészségügyi szakmenedzser, de jelenleg is tanul: a Corvinus Egyetem PhD-hallgatója.

Az egészségügy szervezésében 2003 óta vesz részt, akkor nevezték ki a debreceni Városi Egészségügyi Szolgálat élére, amelynek átalakítását követően 2004 októberétől a VESZ Egészségügyi Szolgáltató Kht. és VESZ Vagyonkezelő Kft. ügyvezető igazgatója volt. 2006-tól a debreceni Kenézy Kórház főigazgatójaként dolgozott, és ebben a funkciójában vezényelte le az intézmény gazdasági társasággá alakítását, majd a Kenézy Kórház Zrt. vezérigazgatója, később a debreceni Egészségügyi Holding Zrt. igazgatóságának elnöke lett.

2012 februárjától a központosított kórházakat fenntartó Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) Észak-Alföldi régiójának területi igazgatója. Tavaly október 1-jétől pedig a GYEMSZI főigazgatója. Az intézmény azóta az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) nevet viseli – írták.

Az MTI kereste az államtitkárságot, ahol sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánták az értesülést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik