Közélet
andy-vajna(430x286).jpg (Array)

Andy Vajna bukta a pert a Heti Válasz ellen

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2015. 10. 02. 13:42

Az első fokú ítélet szerint le szabad írni, hogy a filmbiztos az alaptörvény felett áll, és hogy egy testület helyett ő dönt a magyar filmekről.

Első fokon pert vesztett a Heti Válasz ellen a filmipari kormánybiztos – írja a Válasz.hu. A Heti Válasz Andy Vajna színe…, illetve …és fonákja címmel írt nyáron két cikkből álló címlapsztorit a producer szakmai és üzletemberi énjéről.

A pénteki sajtó-helyreigazítási perben Andy Vajna a nyári cikkekben azt szerette volna elérni, hogy a bíróság mondja ki, hogy

  • valótlanul híresztelték, hogy egy szabadon választott szakmai testület helyett egy kaliforniai üzletember döntheti el, hogy kik és milyen filmeket készíthetnek.
  • valótlanul híresztelték továbbá, hogy Andy Vajna fölhatalmazása, illetőleg kizárólagos jogköre a magyar filmművészet támogatására fordítandó közpénzek elosztására vonatkozik.
  • valótlanul híresztelték, hogy Andy Vajna az alaptörvény felett állna.
  • valós tényt hamis színben tüntettek fel, amikor azt állították, hogy ingyen juthat Andy Vajna fővárosi körzeti rádiós frekvenciákhoz.
  • valótlanul állítottuk, hogy legalább fél tucat II. és V. kerületi luxusingatlan fölött rendelkezik Andy Vajna.

A bíróság mind a négy pontban elutasította Andy Vajna helyreigazítási kérelmét.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.