Közélet

Simicska visszavág

Simicska Lajos (Array)
Simicska Lajos (Array)
A főváros szerdán szerződést bontott a milliárdos érdekkörébe tartozó Mahirral, amelyre válaszul cég jogi lépéssel válaszol – írja a Népszabadság.

A Mahir Cityposter Kft. szerint a szerdai felmondás jogszabályba ütközik, bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúját is felveti. A társaság a felmondás kézhezvételét követően haladéktalanul megteszi a szükséges jogi lépéseket – közölte a társaság a Népszabadsággal.

A cég szerint ők teljesítik a szerződést, és az elmúlt kilenc évben semmilyen kifogás nem érkezett a fővárosi önkormányzat részéről. A Mahir Cityposter Kft. szerint

az ingyenes internetelérést biztosító és légszennyezettségi adatokat megjelenítő kombinált hirdetőoszlopait a fővárossal írásban egyeztetett, általuk jóváhagyott megoldással és helyszíneken valósította meg.

Mint azt szerdán megírtuk, a Fővárosi Közgyűlés döntött arról, hogy szerződést bontanak a több mint hétszáz budapesti hirdetőoszlopot üzemeltető Mahir Cityposter Kft-vel. A Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó vállalkozással október 31-ével mondja fel a szerződést a fővárosi önkormányzat, egyben felszólítja a céget, hogy a rendkívüli felmondást tartalmazó értesítésben megjelölt időponttól számítva hatvan napon belül bontsa el a szerződés keretében telepített hirdetőoszlopokat.

A szerződésbontást Dr. Kocsis Máté és Szeneczey Balázs alpolgármester kezdeményezte arra hivatkozva, hogy a cég nem orvosolta a nyáron feltárt hiányosságokat és egyébként is több bevételre tehetne szert a főváros a reklámoszlopok hasznosításából, mint amennyit a Mahirtől kap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik