Közélet
Interjú Kövér Lászlóval

Kövér szerint valaminek muszáj történnie

24.hu
24.hu

2015. 10. 01. 08:00

A házelnök betolakodásról és Európa útkereséséről töprengett.

Kövér László szerint teljesen újra kell gondolni az Európai Unió működését, mert a „migránsválság” bebizonyította, hogy az EU, mint valódi értékközösség nem létezik. A házelnök a Magyar Hírlapnak adott interjúban úgy fogalmazott, hogy a mostani európai „káoszban” az az egyetlen jó dolog, hogy újra fel kell tennünk a kérdést: kik is vagyunk mi, európaiak. „Ha ezt nem teszik meg a politikusok, majd felteszik a szavazók, de abban nem lesz sok köszönet” – mondta.

Kijelentette: a kereszténydemokrácia alapelve a szubszidiaritás, ami szerinte azt jelenti, hogy minden problémát ott kell megkísérelni megoldani, ahol az keletkezik és ahol a megoldáshoz szükséges legtöbb információ és erőforrás rendelkezésre áll. „Ha az unió így működne, egy csapásra megszünne a sehová sem vezető, erős tagállamok kontra föderális Európa vita” – véli Kövér. Hozzátette, hogy az is tarthatatlan, hogy mindent a gazdasági lobbiérdekek határozzanak meg.

A házelnök szerint nyilvánvaló, hogy a bevándorlók között vannak életüket mentő menekültek is, de Európába érve már nem védelmet kérni érkeznek, hanem „részt követelni az európai jóléti ellátásokból, figyelmen kívül hagyva minden számukra akadályt jelentő jogszabályt”. Ennél még erősebben fogalmazva azt is mondta, hogy „valójában már invázióról, betolakodásról van szó”.

Kövér úgy gondolja, hogy a „migránshullám” a nemzeti pártok erősödésével jár – nemsokára teljesen átrajzolódhat a kontinens politikai térképe, de „semmi sem garantálja, hogy a helyzet jobb lesz, mint most”. Abban biztos a házelnök, hogy „annyira kétségbeejtő állapotban van Európa, hogy valaminek történnie kell, és valószínűleg történni is fog”.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

A magyar urak japán lányokat hajkurásztak

Kommentek

Budapest, 2017. március 31.
A Budapest–Esztergom vasútvonalon végzett felújítási és villamosítási munkák során felújítják a Budapest-Angyalföld, újabb néven az Angyalföldi vasútállomás egy részét. A munkálatok miatt március 31-től július 29-ig változik a vonatok menetrendje, korlátozásokra kell számítani. 
MTVA/Bizományosi: Balaton József 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.