Közélet

Kósa: “térfoglalás miatt” jönnek a migránsok

A Fidesz új frakcióvezetője emberközeli politizálást ígér, a rezsicsökkentésről beszél, és a gazdasági bevándorlózik a Magyar Időknek adott interjújában.

Emberközeli politikai stílust szeretne megvalósítani Kósa Lajos, a Fidesz új frakcióvezetője, aki szerint a polgári Magyarország építése elérkezett a minőségi váltás korszakához, amelynek része a felesleges szabályok megszüntetése és a bürokrácia csökkentése. Erről a Magyar Időknek adott, csütörtökön megjelent interjúban beszélt a politikus.

Mindenkinek van egy sajátos stílusa, én sem akarok kibújni a bőrömből”

mondta a Magyar Időknek, hozzátéve, hogy a vitákban bizonyos határig kompromisszumkész, ugyanakkor nem akar elveszni a “parttalan egyezkedésekben”. “Emberközeli, közérthető stílusú politizálást szeretnék megvalósítani” – fogalmazott.

A politikus a Fidesz népszerűségének növekedését elsősorban a reformok működésének tulajdonítja, szerinte az emberek érzik a pozitív változásokat, hiszen a devizahitelesek kimentése vagy a rezsicsökkentés minden családot érint.

MTI / Koszticsák Szilárd
MTI / Koszticsák Szilárd

Ha a gazdasági növekedésünket tartani akarjuk, gazdaságirányításban, bürokrácia- és szabályrendszerben is minőségi váltásra van szükség.

A menekültválsággal kapcsolatban a frakcióvezető úgy fogalmazott, hogy Európa illúziókat kerget, amikor azt gondolja, hogy háború elől menekülő, a hazájukba visszavágyó emberek tömegei érkeznek a kontinensre, hiszen a migránsok többsége gazdasági bevándorló, akik a jobb élet reményében, vagy kifejezetten a “térfoglalás miatt” igyekszik Európába.

Az utóbbi évtizedekben a nyugatra érkező bevándorlók integrálása nem egyszerűen problematikus, hanem egyenesen reménytelen. Elég elmenni Párizsba, Londonba, Amszterdamba, hogy belássuk: nem integráció folyik, hanem párhuzamos világok épülnek ki”

– mondta.

A politikus arról is beszélt, hogy az európai politikai elit hivatalosan nem gondolja át, nem veszi észre az igazi gondokat. A színfalak mögött számos politikus egyre bátrabban fogalmaz: noha az európai ülésteremben ütik az asztalt például a magyar rendőrséget bírálva.

„A folyosón azt mondják, hogy „tartsatok ki, nektek van igazatok, zárjátok le a határokat, csak ezt én bent nem mondhatom el”. Jó lenne tudni, miért nem.”- nyilatkozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik