Közélet

Vona Gábor: „Szakállas nőkkel nem lehet szakállas férfiakat feltartóztatni”

Európának tényleg vége?

Ezt kérdezi Facebook-oldalán a Jobbik-elnöke, majd meg is válaszolja.

Az jól látható, hogy az EU gyakorlatilag összeomlott. Jogilag még egzisztál (épp, hogy megvan – a szerk.) de lényegében már nem működik. Azok a döntések – lásd: kvótarendszer -, amiket még hoz, azok nem a fennmaradását, hanem éppen a bukását készítik elő.

Vona Gábor szerint Európa vezetői pont úgy viselkednek, ahogy a birodalmak bukása előtt szokás: kétségbeesetten  kapkodnak, gőgösek és képmutatóak, miközben rettegnek. A pártelnök hatalmas képmutatásnak tartja Európában a kereszténységet félteni az iszlámtól.

Hol van itt bármiféle kereszténység?

A kereszténységet nem az iszlám teszi tönkre, azt már rég megtette Európa az elmúlt évszázadokban.

Amit az EU ma félt, az egy komfortos, de gyenge; egy szabados, de lelketlen; egy gazdag, de elsatnyult világ.

Vona Gábor úgy látja, ha félretesszük érzelmeinket, félelmeinket, kötődéseinket, és madártávlatból nézzük azt, ami most zajlik, akkor azt látjuk, ami a történelem örök törvénye, amit Spengler “A nyugat alkonya” művében már száz éve megjósolt. Az erős elsöpri a gyengét.

Szakállas nőkkel nem lehet szakállas férfiakat feltartóztatni.

Vona Gábor szerint ez a helyzet. Meg az, hogy nagyon sürgősen össze kell szedni magunkat. Nyugat-Európának ez  talán már túl késő, de a magyaroknak még van esélyük, reményük. Ehhez erő, ész és ami a legfontosabb: hit kell.

Azért jutottunk ide, mert a hitet elveszítettük. Az menthet meg bennünket, ha újra megtaláljuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik