Közélet

Orbán radikálisokkal riogatott a Wall Street Journalben

24

A „migrációs válság” Európa stabilitását veszélyezteti – mondta Orbán Viktor az amerikai Wall Street Journalnek adott nyilatkozatában. A miniszterelnök szerint határozottan fel kell lépni a Közel-Keletről és Afganisztánból érkezők tömeges beáramlásával szemben, de ha nem találnak belső megoldást Szíriában, nincs esély az „áradat” megállítására.

A kormányfő hangsúlyozta: az Egyesült Államoknak és más országoknak, így a gazdag arab országoknak is be kellene fogadniuk a menekülteket, mert a válság könnyen destabilizálhatja Európát. „Nem nehéz elképzelni, hogy egy-két éven belül a régi politikai elitet leváltják a radikálisok” – fejtette ki.

Arról is beszélt, hogy Magyarországnak nincs szüksége „migránsokra”, akiknek legtöbbje muszlim. Szerinte nem az a feladat, hogy máshol teremtsék meg az új élet lehetőségét ezeknek az embereknek, hanem az, hogy a hazájukban való boldogulásukat segítsék.

A miniszterelnök egyébként kedden Szíszi egyiptomi elnökkel folytatott megbeszélésén még azt mondta, hogy „meg kell akadályozni az iszlámellenes hangulat kialakulását” Európában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik