Közélet

Havi 184 ezerért bérelnek 31 négyzetméteres lakást a jobbikos képviselőnek

Luxus (Array)
Luxus (Array)

Szabó Szabolcs, az Együtt országgyűlési képviselője az egyetlen olyan honatya, aki még a harmadát sem használja ki annak a havi 186 900 forintos keretnek, amelyet az Országgyűlés lakásbérlésre biztosít azoknak a képviselőknek, akiknek nincsen lakásuk a fővárosban – számol be az RTL Klub Híradója.

Szabó Szabolcs havi 55 ezer forintért bérel egy 44 négyzetméteres lakást a csepeli Nyuszi sétányon. A képviselők körében az V. és a XIII. kerület a legnépszerűbb. A fideszes Csöbör Katalin a XI. kerületben egy 37 négyzetméteres lakást havi 186 500 forintért vesz ki, Kész Zoltán ugyanezért az összegért a XIII. kerületben egy 105 négyzetméteres lakást talált. A szocialista Lukács Zoltán egy XIII. kerületi, 71 négyzetméteres lakásért 186 ezer forintot fizettet ki az Országgyűléssel. Budai Gyula fideszes képviselő pedig egy XIV. kerületi 50 négyzetméteres ingatlanban él, szintén havi 186 ezer forintért.

A riport szerint a képviselők közül szinte mindenki a 186 ezer forintos maximum összeg körüli áron talált lakást. Vágó Sebestyén jobbikos képviselő is a Belvárosra szavazott, V. kerületi 31 négyzetméteres albérletéért havi 184 ezer forintot fizet az Országgyűlés, a listán kétszeresen is rekorder: neki bérlik a legkisebb  lakást négyzetméterenként a legdrágábban. A képviselő azzal érvelt: azért választott ilyen kis lakást, mert ezen az áron nem talált nagyobbat, ami megfelelt volna neki. Hozzátette: az ingatlan teljesen berendezett, galériázott, ez is növelheti az albérlet árát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik