Közélet

A határ mellett segítenek a menekülteknek a Krisna-tudatú hívők

ételosztás (ételosztás)
ételosztás (ételosztás)

A Magyarországon átutazó menedékkérőknek szóló segélyakciónk első szakasza 5000 tál meleg étel és másfél tonna egyéb élelem kiosztásával zárult. A jövőben a határmenti zónákban segítünk – írja hétfőn kiadott közleményében az egyház.

Mint írják, augusztustól kapcsolódtak be a Magyarországon átutazó menekültek megsegítését célzó segélyprogramokba,  eközben változatlanul fenntartották a hazai rászorulóknak szóló napi 2000 fős élelmezési programjukat.

“A humanitárius tevékenységet végző Ételt az Életért Programunk a Nyugati pályaudvaron körülhatárolt tranzitzóna megszüntetéséig, a reggelente befutó szerelvények utasait látta el napi több száz adag meleg reggelivel és teával”  – írják. Az egyház szerzetesei a Keleti pályaudvarnál banán- és édességosztással, valamint zenés mantrameditációval és lelki gondozói szolgálattal igyekeztek enyhíteni az átutazók lelki-mentális terhein. Gyümölcs-, szendvics- és vízosztással a pécsi és a szegedi hívők is bekapcsolódtak az országos programba – tájékoztatnak a közelményben.

A határmenti munka kapcsán az egyház egyeztet a humanitárius műveletirányítást végző segélyszervezetekkel. Hétfőtől rendszeresen több láda gyümölcs, tápszer és egyéb adományok kiosztásával segítik az átutazóban lévő menedékkérőket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik