Közélet

Elázik ma a fél ország

Hét megyében van elsőfokú figyelmeztetés a sok eső miatt. A hét közepéig lesz csapadékos az idő. Csípősek lesznek már a reggelek.

Szombat

Az esti órákig többnyire borult lesz felettünk az ég, legfeljebb késő délután vékonyodik el nyugaton a felhőzet. Eleinte még többfelé, majd főként az ország keleti felén, ám délután már ott is egyre kevesebb helyen számíthatunk esőre, záporra, néhol zivatarra.

A Dunántúlon az északnyugati, északi szél sokfelé erős, néhol időnként viharos lesz. A Dunától keletre élénk északi szélre számíthatunk, egy-egy erős széllökés csak északkeleten lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 17 fok, a késő esti 10, 15 fok között várható.

A figyelmeztető előrejelzés szerint:

A Dunától keletre fekvő területeken valószínű (15-25 mm, főként a Tiszántúlon, kisebb gócokban 25-35 mm) jelentős csapadék. Délutántól a csapadékzóna kiterjedése fokozatosan csökkenhet, legkésőbb várhatóan az északkeleti országrészben (Alföld északi része, Északi-khg.) kezd szűnni az eső.

A Nyugat-Dunántúlon, a Bakonyban és a Balatonnál, illetve szombaton északkeleten a Zemplén, Bodrogköz térségében az északi szelet kísérő legerősebb széllökések meghaladhatják a 60 km/h-t.

Vasárnap

Nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, kezdetben északon és középen, napközben főleg a középső és a délkeleti megyékben várható eső, zápor. Az északi, északkeleti szelet a Nyugat-Dunántúlon és az Észak-Alföldön helyenként erős lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul.

Hétfő

Erősen felhős vagy borult lesz az ég, délkeleten lesz vastagabb a felhőzet, és ott fordulhat elő több helyen eső, zápor. Az északkeleti, északi szelet a középső országrész kivételével több helyen erős lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 13 fok között alakul, de északon ennél néhány fokkal hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között várható.

Kedd

Erősen felhős vagy borul lesz az ég, majd észak felől csökken a felhőzet. Főleg délkeleten lehet helyenként eső, zápor.

Az északkeleti szelet elsősorban az Észak-Alföldön helyenként erős lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 11 fok között várható, de északkeleten ennél néhány fokkal hidegebb lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul.

Szerda

Nagyobbrészt felhős időre van kilátás, csak kevés napsütés valószínű, az is főleg az északi országrészben lehet. Elszórtan, nagyobb eséllyel délen, délkeleten várható eső, zápor. Az északkeleti szelet helyenként erős lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 11 fok között várható, de a kevésbé felhős, szélvédett területeken 3 fokig is hűlhet a levegő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik