Közélet
Budapest, 2015. május 26.
Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetõje (b) és Gulyás Gergely, az Országgyûlés fideszes alelnöke az Országgyûlés plenáris ülésén 2015. május 26-án.
MTI Fotó: Kovács Attila

Fideszes politikus az elit álszent politikájáról

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2015. 09. 24. 06:55

Az Országgyűlés alelnöke szerint a politikai korrektség végét jelentheti a migrációs válság.

Gulyás Gergely mindezt azzal magyarázza, hogy már a nyugat-európai polgárok is saját bőrükön érzik a helyzet tarthatatlanságát, ezért nem fogadják el az elitek álszent, őszintétlen politikáját. Az Országgyűlés fideszes alelnöke a Magyar Időknek azt is mondta, ha Európa nem képes felismerni saját érdekeit, az végzetesen meggyengítheti az egész kontinenst.

Az uniós tagállamokban megválasztott politikusok bevándorlásügyben azzal kénytelenek szembesülni, hogy a választóik erről a kérdésről markánsan másként gondolkodnak, mint ők. A bevándorlási probléma a politikai korrektség végét jelentheti, mert amikor 40 ezren megérkeztek Münchenbe egy hétvége alatt, akkor mindenki kénytelen volt szembesülni a helyzet tarthatatlanságával – tette hozzá.

A politikus arra a kérdésre, hogy ha a magyar kormány a román határon is kerítést akar majd építeni, nem kellene-e Romániával együttműködést elérni, Gulyás Gergely azt válaszolta: a kerítésépítés nem szimbolikus, sokkal inkább technikai kérdés. A schengeni határokat meg kell védeni, és eddig egyetlen minket kritizáló uniós politikus sem ajánlott alternatívát.

A románokkal, horvátokkal zajló adok-kapok azért alakult ki, mert ezek az államok nem voltak őszinték, rosszul mérték fel erejüket. Ők is a nyugat-európai liberális elithez hasonló álszent politikát folytatják, amikor úgy tesznek, mintha jó európaiként mindenkit befogadnának, majd amikor kiderül, hogy a migránsok túl sokan vannak, akkor hazug állításokon alapuló vitákba bocsátkoznak.

Magyarország kezdettől őszinte és európai álláspontot képviselt – mondta a fideszes politikus, külön kiemelve: ismét egyértelművé vált, hogy válsághelyzetben a jelenlegi kormány az, amelyik cselekvőképes. Gulyás Gergely megítélése szerint a szíriai konfliktust Oroszország nélkül csak nagyon nehezen vagy egyáltalán nem lehet megoldani. A szíriai háború mielőbbi lezárása Európa eminens érdeke.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.