Közélet

Annyi munka van a határzárral, hogy 15 új termet kapott a szegedi járásbíróság

Új tárgyalótermeket alakítanak ki a Szegedi Járásbíróság Széchenyi téri épületében, hogy a határzárral kapcsolatos büntetőeljárásokat minél hatékonyabban tudják lefolytatni, közölte az MTI megkeresésére a bíróság szerdán.

Ideiglenesen tizenöt új tárgyalótermet alakítanak ki a járásbíróság földszinti részén, ahol eddig bírói és tisztviselői munkaszobák voltak. A bírósági dolgozók onnan egy szomszédos épületbe költöznek át, amelyben a Szegedi Törvényszék az erre biztosított külön költségvetési forrásból mintegy hatszáz négyzetméter alapterületet bérel erre a célra.

A költözés szerdán kezdődött és szeptember 30-ára kell befejeződnie, várhatóan azonban még a héten megtörténik az átköltözés, a kiürített szobákban pedig folyamatosan zajlik a tárgyalótermek kialakítása.

Az így kialakuló 15-tel együtt 28 tárgyalóteremben tartanak majd tárgyalásokat – nemcsak a határzárral kapcsolatos büntetőügyekben – a járásbíróság bírái. A Szegedi Járásbíróságon a szeptember 15. és szeptember 30. közötti időre kitűzött valamennyi büntetőtárgyalást későbbre halasztották. Ez idő alatt a bíróság – kiegészülve két gyulai és két szolnoki bíróval – naponta 13 tanácsban tárgyalja a határzárral kapcsolatos bűncselekmények miatti ügyeket. Október elsejétől pedig újabb bírák érkeznek az említett büntetőügyek tárgyalására, hogy a járásbíróság bírái folytathassák saját korábbi ügyeiket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik