Közélet

Megérkezett a menekültvonat Hegyeshalomra

Közel 2000 menekült lehet a dugig tömött vonaton, kedden három vonatot várnak. A Barcsról indult szerelvény nem negyed 11 körül futott be Hegyeshalomra, és az M1 tudósítója szerint igen zsúfoltak voltak a személyszállító kocsik. Keddre egyébként összesen három szerelvényt várnak. A most érkezett vonat mellett várnak egy járművet délre és fél háromra is.

Beremenden Muszlim segélyszervezet is részt vesz a bevándorlók ellátásában a határátkelőhelyen. A segélyszervezet képviselői kedd reggel két teherautóval jelentek meg a határnál, és élelmiszereket, ruhákat, cipőket, egészségügyi csomagokat vittek a rászorulóknak, amelyeket külön muzulmánoknak állítottak össze.

Hétfőn mintegy 5300, kedd reggel hat óráig csaknem 2000 illegális bevándorlóval szemben intézkedtek a rendőrök a magyar-horvát határszakaszon. Szerbia felől hétfőn egész nap mindössze 178-an érkeztek Magyarországra – derül ki a rendőrség közleményéből.

Kedden 0 órától reggel 6-ig a magyar-horvát határt csaknem kétezer, a magyar-szerb határt kilencven ember lépte át illegálisan. Január elseje óta Magyarországon mintegy 230 ezer illegális bevándorlóval szemben intézkedtek, ebből a magyar-szerb határon csaknem 202 ezer, a magyar-horvát határon 27 ezer ember ellen.

A határzárral kapcsolatos bűncselekmények gyanúja miatt szeptember 15-től kedd reggelig 164 ember ellen indult büntetőeljárás – írták az összegzésben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik